Om oss

MusikThalia

 Föreställningar och konserter

OM MUSIKTHALIA

Foto, Peter Holstad

MusikThalia  

gör föreställningar och konserter i genrerna opera, operett och musikal, samt med romanser.

Vi gör också musikbaserade föreställningar med teater, prosa och poesi.

Stora inspiratörer är livet med humor och allvar, historiens händelser och platser, och naturen.

Vi har gjort konserter och föreställningar i salar och salonger på Edsbergs Slott, och i dess omgivning kontinuerligt sedan 2015.

Britta Blavier, mezzosopran / alt

Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, sångsolistlinjen m.m,  studier i Siena, Italien. Har sjungit på Folkoperan, Drottningholms Slottsteater m.fl. scener. Några roller: Häxan i "Hans och Greta",  Flora i "Mediet",

Manja i "Grevinnan Mariza", Franciska Cagliari i "Wienerblut", Fricka i "Valkyrian".

Britta gör egna musikdramatiska produktioner med sin grupp MusikThalia med stöd av bl.a. Konstnärsnämnden,

och har turnerat med dem i flera Länsmusikstiftelsers regi.

Altsolist till orkester i ”Messias” (Händel), ”Juloratoriet” (Bach), ”Gloria” (Vivaldi), ”Requiem” (Mozart) m.m.

Inspelningar för SVT och Sveriges Radio, sång och recitation.

Britta har en innehållsrik konsertverksamhet med romanser, visor, musikal, operett och opera.

Torbjörn Pettersson, baryton

är född i Karlstad och har en lång bana inom musik och teater. Utbildad vid Musikhögskolorna i Ingesund och Stockholm samt Operahögskolan i Stockholm.

Bland rollerna kan nämnas: Erik i Värmlänningarna, Dahlgren (Ransäter-Los Angeles), Guglielmo i Cosi fan Tutte, Mozart (Kgl Operan), Papageno i Trollflöjten, Mozart (Folkoperan), Lefevre i Fantomen på Operan, Lloyd Webber (Oskars),

Tassilo i Grevinnan Mariza, Kálmán  (Stockholms Operettensemble) samt Mercurius i Proserpin, Kraus (Drottningholms Slottsteater). Han har medverkat i ett 80-tal olika uppsättningar av opera, operett och musikal.

Sedan 2001 finns han med i "Kultur i vårdens" utbud av artister i Stockholms Läns Landsting.

Torbjörn har en omfattande konsertverksamhet runt om i Sverige och utomlands.

Gustav Asplund, pianist

Studier i piano och musikteori för Martha och Albert Mayer-Reinach i Örebro, sedan vid musikhögskolan för Olof Wibergh, Åke Udden och Lars-Erik Larsson, ett år i Wien för Bruno Seidlhofer och Hanns Jelinek. Kurser i dirigering för bl.a. Eric Ericson, Wojciech Rajski och H Robert Reynolds. Gustav Asplund har uppträtt som solopianist, kammarmusiker och ackompanjatör i äldre och nyare musik. Han har dirigerat kammaroperor och många konserter med orkesterföreningar i stockholmstrakten. Han har komponerat sånger, pianostycken och kammarmusik och arbetat som arrangör och textöversättare. Från 1975 till 2000 var han repetitör vid Kungl Operan (kortare uppdrag vid Norrlandsoperan, Drottningholmsteatern, Göteborgsoperan, Sveriges musikradio och Hamburgische Oper) och är intimt förtrogen med repertoaren från Mozart till Strauss samt med många verk från barocken och 1900-talet.

Rose-Marie Bäckstrand, sopran

Som 16-åring debuterade Rose-Marie som Anna i Värmlänningarna. Hon studerade sedan vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Därefter fortsatte hon musikstudierna på Musikdramatiska skolan i München / Würzburg. I Tyskland framförde hon flertalet konserter tillsammans med José Carreras. Genom dirigenten Harnoncourt fick hon rollen som Pamina i Trollflöjten. Hon har också haft roller som Rosalinda i Läderlappen och Akka i Nils Holgersson. Rose-Marie är numera engagerad på Wermland Opera och i Värmlänningarna som mor Lisa.

Thomas Annmo, tenor

Utbildad vid Musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm.
Har varit anställd vid
Drottningholms Slottsteater, Folkoperan, Stockholm Operettensemble, Malmö Opera, Kungliga Operan.
Har sjungit roller som Greve Almaviva i Barberaren i Sevilla, Ludovico Sforza i Lionardo, av Lars Johan Werle, Prins Sou-Chong i Leendets Land mm.

Jan-Erik Sandvik, pianist

utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Har sedan arbetat vid de flesta teatrar i Sverige som repetitör och pianist. Numera ackompanjerar han sångare och instrumentalister i många olika genrer.

Björn Sjögren, ornitolog, baryton och regissör.

Arbetar aktivt som ornitolog för Naturskyddsföreningen, för olika länsstyrelser och kommuner m.fl. med fågelinventering m.m. Björn har lett otaliga fågelexkursioner i olika sammanhang, och har en genuin kunskap om natur och fåglar.

Examen vid Operastudio 67, Operahögskolan i Stockholm och Mozarteum i Salzburg.

Solist vid Stockholms Musikdramatiska Ensemble, Stockholms Operettensemble, Kungliga Dramatiska Teatern, Folkoperan, Berns, Norrlandsoperan m.fl. Utlandsturnéer till bl.a. Portugal och USA. Under senare år alltmer anlitad som regissör för opera, musikteater, bygdespel och revyer. Han har haft stor framgång som Bellmantolkare i duon ” Bellman con grandezza ”. Regisserade Verdis opera Othello, som spelades hösten 2016 i Stockholm. Regisserade uppsättningen

av Wermlänningarne på Skansen.

Mattias Nilsson, baryton. 

Född på Gotland. 

Utbildad vid kungl. Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. 

Debuterade som operasångare 1997 i rollen som Guglielmo i Mozarts Cosi fan tutte på Läckö slottsopera. Har sedan dess bl.a. sjungit: Escamillo i Carmen (Parkteatern, Gävle teater och Skånska operan), Nachtigall i Mästersångarna (Göteborgsoperan), Schaunard i Bohème (Kungl. Operan), Danilo i Glada Änkan (Folkoperan), Silvio i Pajazzo (Estrad Norr) och Shakespeare i uruppförande av B.Tommy Anderssons William (Vadstenaakademien). Är även flitigt anlitad som oratoriesångare. Erhållit stipendier från bl.a. Musikaliska Akedemien, Lasse Lönndahl, Hugo Alfvén-stiftelsen, Drottningholmsteaterns vänner. 

Elisabet Wallström, sopran
Debuterade som Amor i Glucks Orfeus och Euridike, Malmö stadsteater. Engagemang; Folkoperan, Riksteatern, Stockholms operettensemble, fast engagerad vid Teatern i Oberhausen Tyskland, med gästspel i Münster, Nürnberg, Alte Oper Frankfurt, Ettlingen, Heidenheim, Nürnberg mfl. Roller: Madame Butterfly, Gilda i Rigoletto, Adele i Läderlappen, Zerlina i Don Giovanni, Desdemona i Othello, Sieglinde i Valkyrian, Liu i Turandot, Zerbinetta i Ariadne på Naxos m fl, TV-inspeln: Skådespelerskan som kom till himmelen. Studier; Operahögskolan Stockholm, Sångstudier för Hjördis Schymberg, Gino Bechi Florens och Anna Sims i London.

Tord Wallström, baryton
Debuterade på Kungliga Operan i Stockholm Figaro i Rossinis Barberaren i Sevilla, och var fast engagerad där 1988 – 2008. Gjorde även gästspel i Beijing, Savonlinna, Det Kongelige i Köpenhavn, Finlands nationalopera, Tallin, Teatern i Dresden och Bolsjojteatern i Moskva, förutom turnéer i Sverige med Operan och Riksteatern. Var innan dess även engagerad vid Drottningholms Slottsteater, Folkoperan, Stora Teatern i Göteborg, och under några år vid Teatrarna i Gelsenkirchen och Essen i Tyskland, med gästspel bla i Bonn, Saarbrucken, Aachen, Wiesbaden, Mannheim, Heidenheim, Volksoper i Berlin, och i Linz i Österrike. Roller: Telramund i Lohengrin, Klingsor i Parsifal, Wotan i Rhenguldet, Mandryka i Arabella, Jochanaan i Salome, Scarpia i Tosca, Jago i Othello m.fl. Studier Operastudio 67, Musikhögskolans solosång, Operahögskolan Stockholm. Sångstudier för Gino Bechi, Florens, Anna Sims London.

Erik Ström, baryton

har efter sin utbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, kontinuerligt varit verksam som sångare

främst inom de musikdramatiska genrerna som operett, musical och opera.

Han har också lång erfarenhet inom kyrkomusik och är aktiv som underhållare med visor och populärmusik.


Kontakt


info@musikthalia.se


© Copyright. All Rights Reserved.